Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Electronics, Lighting, & Gadgets
Reload this Page >

Multiple map files on Garmin 520 plus?

Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

Multiple map files on Garmin 520 plus?

Old 05-26-19, 01:59 PM
  #1  
cccorlew
Erect member since 1953
Thread Starter
 
cccorlew's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Antioch, CA (SF Bay Area)
Posts: 6,949

Bikes: Roubaix Expert, Motobecane Ti Century Elite turned commuter, Cannondale F500 Mtn bike, Some old French thing gone fixie

Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Likes: 0
Liked 2 Times in 2 Posts
Multiple map files on Garmin 520 plus?

I have a Garmin 520 Plus. I live in California and and heading for a bike trip in Germany and Austria.
I've downloaded OpenStreet maps for those countries.
In the past, due to storage considerations in my old 520 (regular, not plus) I I removed the map I was using to replace it with a map I needed to tavel.

The 520 Plus has lots of storage, so I didn't delete the USA map. I added the Austria map and named it gmapbmap-aus.img and the Germany map gmapbmap-germ.img

It SEEMS like they all load, even though I was given to believe I needed a specific name: "gmapbmap.img" for them to load.

Can anyone confirm or refute that this works? I can't figure out how to be sure until I'm in Germany and I'd sure like to.

Thanks.
cccorlew is offline  
Old 05-26-19, 08:12 PM
  #2  
njkayaker
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11,074
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1698 Post(s)
Liked 18 Times in 13 Posts
It should work fine on the 520+.

If the 520+ lets you pan (slide) and zoom the map, you can look at it.

Zoom in to verify that there is detail.


The 520+ is very different from the 520. The 520 really doesn't support maps (it just displayed it and could only deal with one map).

For the 520+, use a name that isn't one of the existing names.

Last edited by njkayaker; 05-28-19 at 08:07 PM.
njkayaker is offline  
Old 05-27-19, 10:29 AM
  #3  
cccorlew
Erect member since 1953
Thread Starter
 
cccorlew's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Antioch, CA (SF Bay Area)
Posts: 6,949

Bikes: Roubaix Expert, Motobecane Ti Century Elite turned commuter, Cannondale F500 Mtn bike, Some old French thing gone fixie

Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Likes: 0
Liked 2 Times in 2 Posts
Thanks njkayaker! I think I have it working!

Originally Posted by njkayaker View Post
It should work fine on the 520+.

If the 520+ lets you pan (slide) and zoom the map, you can look at it.

Zoom in to verify that there is detail.


The 520+ is very different from the 520. The 520 really doesn't support maps (it just displayed it and could only deal with one map.

For the 520+, use a name that isn't one of the existing names.
cccorlew is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
toolboy
Touring
32
01-18-09 08:06 PM
QuickDraw
Singlespeed & Fixed Gear
31
04-17-08 10:35 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.