Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Electronics, Lighting, & Gadgets
Reload this Page >

Need Help Please Pairing Wahoo Elemnt Bolt to Garmin Sensors

Notices
Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

Need Help Please Pairing Wahoo Elemnt Bolt to Garmin Sensors

Old 03-27-18, 04:47 PM
  #1  
Hermes1
Senior Member
Thread Starter
 
Hermes1's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Black Hills, SD
Posts: 415

Bikes: Montague Para Trooper High line

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Need Help Please Pairing Wahoo Elemnt Bolt to Garmin Sensors

So I have given up on Garmin after 2 units failed for the same reason and have just bought the Wahoo Element Bolt. I had no problem pairing my Garmin HR strap sensor to the Wahoo, works great. But the Wahoo is not recognizing either the Garmin speed or cadence sensors. I have had both the phone app open and the Bolt near the sensors and have tried to wake the sensors by spinning the pedal and of course the rear wheel but nothing. Appreciate any suggestions or help.
Hermes1 is offline  
Old 03-27-18, 05:29 PM
  #2  
texbiker
Senior Member
 
texbiker's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kingwood, TX
Posts: 854

Bikes: Canyon Endurace CF SLX, Blue Norcorss AL, Lynskey R300

Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 60 Post(s)
Liked 19 Times in 19 Posts
I have paired Garmin sensors with my Elemnt. I would suggest removing the batteries from the sensors and then try pairing.
texbiker is offline  
Old 03-27-18, 06:09 PM
  #3  
Hermes1
Senior Member
Thread Starter
 
Hermes1's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Black Hills, SD
Posts: 415

Bikes: Montague Para Trooper High line

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by texbiker View Post
I have paired Garmin sensors with my Elemnt. I would suggest removing the batteries from the sensors and then try pairing.
Thank you for your reply, it helped as it has been so long since my last Garmin crapped out, I had forgotten about the batteries, so you jogged my aging memory. I just replaced the battery in the speed sensor with the one spare I had on hand and works like a champ, hardly had to spin the wheel to get it recognized. Plan on picking up another battery for the cadence sensor.
Hermes1 is offline  
Old 03-28-18, 05:43 PM
  #4  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 4,285

Bikes: Flyxii FR322, Cannondale Topstone, Miyata City Liner, Specialized Chisel

Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1578 Post(s)
Liked 295 Times in 208 Posts
Originally Posted by texbiker View Post
I have paired Garmin sensors with my Elemnt. I would suggest removing the batteries from the sensors and then try pairing.
Especially after reinstalling the batteries to the unit (LOL).

I had no issues pairing Garmin speed sensors to a Bolt.
Steve B. is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Tycho Brahe
Road Cycling
6
06-20-19 07:08 PM
ionlydrinkbud
Electronics, Lighting, & Gadgets
47
07-21-18 08:42 PM
jwh20
Electronics, Lighting, & Gadgets
2
05-11-18 04:55 PM
johngwheeler
Road Cycling
22
03-02-18 09:01 PM
LGHT
Electronics, Lighting, & Gadgets
3
02-03-15 04:33 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.