Go Back  Bike Forums > News & Suggestions > Forum Suggestions & User Assistance
Reload this Page >

SOFTWARE UPDATE: New photo gallery, photo uploader, and mobile skin, April 24, 2018!

Forum Suggestions & User Assistance Have a suggestion for the forums? Need help with the Forums? Post here.

SOFTWARE UPDATE: New photo gallery, photo uploader, and mobile skin, April 24, 2018!

Reply

Old 04-27-18, 11:21 AM
  #101  
rm -rf
don't try this at home.
 
rm -rf's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: N. KY
Posts: 5,008
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 596 Post(s)
No font or font size changes available?

...

The indent button seems to be broken. It shows the indent when editing, but doesn't save. (At least on some text I cut and pasted in.) Old posts with indenting from before the upgrade do work correctly. I think it drops the newline, too.

Indented below:
Testing the indent. Does it work?
Last line of indent.

Back to non-indent.
EDIT--yes, it's broken.

I see when clicking "Source" that it's coded \[left\], for left justify.
2nd test of indent -- I changed the code from 'left' to 'indent' by editing the source.
end of test.

Last edited by rm -rf; 04-27-18 at 11:32 AM.
rm -rf is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:24 AM
  #102  
noglider 
aka Tom Reingold
 
noglider's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: West Village, New York City
Posts: 36,492

Bikes: 1962 Rudge Sports, 1971 Raleigh Super Course, 1971 Raleigh Pro Track, 1973 Raleigh Twenty, 1974 Raleigh International, 1975 Viscount Fixie, 1982 McLean, 1996 Lemond (Ti), 2002 Burley Zydeco tandem

Mentioned: 387 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5038 Post(s)
Originally Posted by LesterOfPuppets View Post
I get the URL error when trying to post a pic from Google Photos. Google Photos URLs are wack, but they were still postable here. Wonder if flickr works...

(pictures deleted)

Hey, that works. Just have to paste the crazy Google Photos URL inside manually.
That seems to point a bug.
__________________
Tom Reingold, tom@noglider.com
New York City and High Falls, NY
Blogs: The Experienced Cyclist; noglider's ride blog

“When man invented the bicycle he reached the peak of his attainments.” — Elizabeth West, US author

Please email me rather than PM'ing me. Thanks.
noglider is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:25 AM
  #103  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by Darth Lefty View Post
In Safari on an IPhone 6, I can get all the way through choosing a photo from the camera roll and it shows me a percentage uploaded... then an error
Thanks, I've reported this. After looking into it, I'm unable to post pictures that I've taken on my phone, but I can upload pictures that I've saved to my phone from the internet. Looks like it may be an image size issue.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:27 AM
  #104  
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Posts: 7,124

Bikes: 3 Rollfasts, 3 Schwinns, a Shelby and a Higgins Flightliner in a pear tree!

Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1350 Post(s)
Originally Posted by tds101 View Post
Scroll to the bottom of the page and you can select the style of display for the forums. I don't recommend it,...but it IS THERE!
All you can do is choose Mobile and the new 'Next Gen', and that's not a choice.

It's just the difference between the 'regular' site and text based.

Dude, I got a DELL!

(and a few other PCs)
Rollfast is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:31 AM
  #105  
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Posts: 7,124

Bikes: 3 Rollfasts, 3 Schwinns, a Shelby and a Higgins Flightliner in a pear tree!

Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1350 Post(s)
I have no idea how to get out of Mobile once I'm in it, unless I have to log out and come back later. The only reason I'm here like I should be is IE 11.
__________________
I don't know Everything...I've just been at it long enough to know why it's probably messed up.
Rollfast is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:36 AM
  #106  
jimincalif
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lake Forest, CA
Posts: 1,851

Bikes: '96 Trek 850, '08 Specialized Roubaix Comp, '18 Niner RLT RDO

Mentioned: 43 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 431 Post(s)
Originally Posted by Rollfast View Post
I have no idea how to get out of Mobile once I'm in it, unless I have to log out and come back later. The only reason I'm here like I should be is IE 11.
If you get stuck in mobile, you can click on the hamburger button at the top left, then click "view full site" to get back to a desktop version.
jimincalif is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:43 AM
  #107  
1500SLR
Banned.
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 443

Bikes: Trek 1500 SLR DI2 Giant Kronos SRAM Rival

Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 301 Post(s)
If you scroll down to the bottom of the main page, on the left hand side you will have the option to choose your forum style from a drop down list. The problem as per usual is that there is no option to select the older style if we preferred that one. I don't mean to be ungrateful, but I always believe in choice.
1500SLR is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:46 AM
  #108  
tds101 
Grumpy old man,...
 
tds101's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Mastic Beach, NY
Posts: 2,748

Bikes: 9+,...

Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 511 Post(s)
Originally Posted by Rollfast View Post
All you can do is choose Mobile and the new 'Next Gen', and that's not a choice.

It's just the difference between the 'regular' site and text based.

Dude, I got a DELL!

(and a few other PCs)
There's a more "classic" view, which is terrible, or mobile. The new veiw is much better. The font color choice, not working for my eyes.

And I have multiple PC's as well,...windows & Linux. Makes no difference when browsing. I'm sure all the bugs will be worked out soon,...
__________________
If it wasn't for you meddling kids,...
tds101 is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:53 AM
  #109  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by Rollfast View Post
Please put the Control Panel link back where it belongs as well. Hiding basic things in menus without instructions is not good programming policy, nor are 'hamburger menus' (three horizontal lines like a burger).
I still see the "User CP" link in the top left of my screen?
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:53 AM
  #110  
McBTC
Senior Member
 
McBTC's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 3,659

Bikes: 2015 22 Speed

Mentioned: 13 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1432 Post(s)


I like the overall look... Cheers!
McBTC is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:53 AM
  #111  
Drillium Dude
Banned.
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bothell, WA
Posts: 9,198

Bikes: 1973 Colnago Super, 1973 Colnago Super concept, 1979 Medici Pro Strada, 1979 Dennis Sparrow, 1980 Alpina, 1983 Colnago Mexico, 1985 Casati Perfection, 1985 Somec Super Corsa, 2002 Bill Davidson custom

Mentioned: 155 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 949 Post(s)
Just like with my mobile version, now when I open up the Notifications tab I cannot do anything but respond to PMs. If I've been quoted and want to check it, I click on New Post Quotes and am redirected to my Visitor Messages page. The recent quotes are not there, of course.

What's the dealio with that?

I don't mind the new look - already getting used to it - but I do mind reduced functionality...

DD
Drillium Dude is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 11:58 AM
  #112  
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Posts: 7,124

Bikes: 3 Rollfasts, 3 Schwinns, a Shelby and a Higgins Flightliner in a pear tree!

Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1350 Post(s)
Hamburger menus are counterintuitive. Put the basic controls on the page and encourage usage. Every time people redesign a site they seem to forget THE INSTRUCTIONS. Many things remained familiar but just throwing a bone and making us guess no longer works.

Not even a HELP button. I've used the internet since 1995, and while you have to update and improve, the actual users tend to be lost in the process. It goes beyond don;t mess my crap up every time I just learn how to use it.

So far my antenna DTV hasn't changed beyond what I can do with my 480p SDTV converter boxes, and that means over 70 channels including one station that's half TV channels and a few 'radio' channels. I have all the sports and whatever I'd like but for a few signals I could get with a taller mast.

Just post a sticky or something to guide us, especially since we aren't the only ones going through this, this version is the CORPORATE version across all IB sites, which are numerous.
__________________
I don't know Everything...I've just been at it long enough to know why it's probably messed up.
Rollfast is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:01 PM
  #113  
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Posts: 7,124

Bikes: 3 Rollfasts, 3 Schwinns, a Shelby and a Higgins Flightliner in a pear tree!

Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1350 Post(s)
Originally Posted by IBThomas View Post
I still see the "User CP" link in the top left of my screen?
Only when I reply...do I have to open the COMPOSING window for that?
__________________
I don't know Everything...I've just been at it long enough to know why it's probably messed up.
Rollfast is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:04 PM
  #114  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by hazetguy View Post
Here's an example of what I'm talking about. Screenshots are from my iPhone 7.
I greatly prefer(red) the 'full site' interface on my phone over the mobile version, but the text size in the new version is making it pretty much unbearable.






Now here are some screenshots from other forums I read. Notice how the text is a much more manageable, readable size.





This is why we urge people to use the mobile skin. the desktop version is optimized for desktop, not mobile.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:09 PM
  #115  
Rollfast
What happened?
 
Rollfast's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Around here somewhere
Posts: 7,124

Bikes: 3 Rollfasts, 3 Schwinns, a Shelby and a Higgins Flightliner in a pear tree!

Mentioned: 25 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1350 Post(s)
It's no big deal if Yahoo Mail doesn't like IE, that's my spam bucket and I never get any mail there anyway. But my Linux machine is down again and I'm Commander Adama.
__________________
I don't know Everything...I've just been at it long enough to know why it's probably messed up.
Rollfast is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:35 PM
  #116  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by indyfabz View Post
I am getting the same teal and it's not pleasant to look at.

Also, as Sy notes, the quotes link doesn't take you to quotes.
Thanks. A ticket has been opened for this, will you updated on the status.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:38 PM
  #117  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by jimincalif View Post
Something changed overnight with the font, font size, and/or contrast, it is much harder to read on my iPad running Chrome iOS. THis is what it looks like:


Try using the site on its mobile skin, it will be optimized to your tablet.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:40 PM
  #118  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by noglider View Post
Neutral:

I don't mind the new look. I get used to stuff like that.

Problems:

I gave a URL of an image, and it said bad URL. It's a good URL.

I tried to upload an image, and it said couldn't load the image but did not say why.

I can't find my list of quotes.

Mentions (tags) don't work. Where I have mentioned someone using an @-sign, that word is not displayed.

The infinite scroll feature is a very bad idea. Fine, I turned it off for myself, but it should be off for everyone by default. Let people enable it if they want it.
Can you walk me through what you were doing with the URL? Upload image and quote issues have been reported, hopefully we can fix this for you soon.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 12:49 PM
  #119  
jimincalif
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Lake Forest, CA
Posts: 1,851

Bikes: '96 Trek 850, '08 Specialized Roubaix Comp, '18 Niner RLT RDO

Mentioned: 43 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 431 Post(s)
Originally Posted by IBThomas View Post
Try using the site on its mobile skin, it will be optimized to your tablet.
How do I do this? I tried switching to View Full Site and back to Bikeforums Mobile. The picture I posted is the Bikeforums Mobile view that I get on my iPad. I get the same view on my iPhone. Is there some other view settings available? Thanks.
jimincalif is online now  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 01:05 PM
  #120  
noglider 
aka Tom Reingold
 
noglider's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: West Village, New York City
Posts: 36,492

Bikes: 1962 Rudge Sports, 1971 Raleigh Super Course, 1971 Raleigh Pro Track, 1973 Raleigh Twenty, 1974 Raleigh International, 1975 Viscount Fixie, 1982 McLean, 1996 Lemond (Ti), 2002 Burley Zydeco tandem

Mentioned: 387 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5038 Post(s)
Originally Posted by IBThomas View Post
Can you walk me through what you were doing with the URL? Upload image and quote issues have been reported, hopefully we can fix this for you soon.
I grab the URL of the image on my google photos page. I make sure it is an address of a jpg, not an html page. I verify that I can display the image in my browser by pasting the address into an incognito tab. Then back on bikeforums, I click the icon for image. In the place where I am supposed to paste the URL, I paste the URL. It tells me the address is invalid.

Thanks!
__________________
Tom Reingold, tom@noglider.com
New York City and High Falls, NY
Blogs: The Experienced Cyclist; noglider's ride blog

“When man invented the bicycle he reached the peak of his attainments.” — Elizabeth West, US author

Please email me rather than PM'ing me. Thanks.
noglider is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 01:11 PM
  #121  
noglider 
aka Tom Reingold
 
noglider's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: West Village, New York City
Posts: 36,492

Bikes: 1962 Rudge Sports, 1971 Raleigh Super Course, 1971 Raleigh Pro Track, 1973 Raleigh Twenty, 1974 Raleigh International, 1975 Viscount Fixie, 1982 McLean, 1996 Lemond (Ti), 2002 Burley Zydeco tandem

Mentioned: 387 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5038 Post(s)
I notice another lost feature: A list of discussion threads no longer displays the date of the start of the thread. It would be very useful to have this back.

Thanks again!
__________________
Tom Reingold, tom@noglider.com
New York City and High Falls, NY
Blogs: The Experienced Cyclist; noglider's ride blog

“When man invented the bicycle he reached the peak of his attainments.” — Elizabeth West, US author

Please email me rather than PM'ing me. Thanks.
noglider is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 01:15 PM
  #122  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by rm -rf View Post
No font or font size changes available?

...

The indent button seems to be broken. It shows the indent when editing, but doesn't save. (At least on some text I cut and pasted in.) Old posts with indenting from before the upgrade do work correctly. I think it drops the newline, too.

Indented below:
Testing the indent. Does it work?
Last line of indent.

Back to non-indent.
EDIT--yes, it's broken.

I see when clicking "Source" that it's coded \[left\], for left justify.
2nd test of indent -- I changed the code from 'left' to 'indent' by editing the source.
end of test.
Issue has been logged.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 01:31 PM
  #123  
GeneO 
Cyclopath
 
GeneO's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 2,120

Bikes: 2018 Roubaix Expert Di2, 2016 Diverge Expert X1, Felt 2012 F55X

Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 375 Post(s)
Any way of adding to the mobile app a way to mark all topics in a forum read like in the desktop version? That would be very ursful.
GeneO is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 01:51 PM
  #124  
IBThomas
Administrator
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 293
Mentioned: 35 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Originally Posted by noglider View Post
I grab the URL of the image on my google photos page. I make sure it is an address of a jpg, not an html page. I verify that I can display the image in my browser by pasting the address into an incognito tab. Then back on bikeforums, I click the icon for image. In the place where I am supposed to paste the URL, I paste the URL. It tells me the address is invalid.

Thanks!
Thanks, tested and I see the problem. We're working on fixing this.
IBThomas is offline  
Reply With Quote
Old 04-27-18, 02:00 PM
  #125  
CliffordK
Senior Member
 
CliffordK's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Eugene, Oregon, USA
Posts: 21,410
Mentioned: 145 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7796 Post(s)
Ok, I had a major computer crash a couple of days ago, so I'm running on the backup. Puppy/Chrome. I hadn't recently run BF on this machine.

The first thing I noticed, BF locked up Chrome and gave me timeout errors.

The only way BF was usable was to load Noscript Lite. MEMORY/RESOURCE HOG?

The next issue is that the the static no-scroll header takes up 1/3 of the screen. Some of the quick buttons are nice, but I know where to look for them. No need to not just scroll those off the screen.

Originally Posted by IBThomas View Post
Try using the site on its mobile skin, it will be optimized to your tablet.
Tried it (Puppy/Chrome/Noscript Lite), and got text only. A big step back. Also going back to normal, I had to use the "reset" button as I couldn't find the skin choice option again.
CliffordK is online now  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service