Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Electronics, Lighting, & Gadgets
Reload this Page >

Garmin Connect App and Cannondale Sensor won't sync

Notices
Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

Garmin Connect App and Cannondale Sensor won't sync

Old 08-08-19, 08:18 PM
  #1  
blargman
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Owosso, MI
Posts: 189

Bikes: Carbon Topstone 105(factory) Size XL, 2012 Specialized Secteur

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Garmin Connect App and Cannondale Sensor won't sync

Phone OS: IOS 11
Apple X

Title explains it for the most part. I got it to sync once and then it said it was going to flash the firmware and to wait 10 minutes. Waited 15-20, went back to the phone and the app said the firmware update failed. Device now no longer sync's with the app.

That being said, it works fine with the Cannondale App still. I've done all the steps on their site about resetting bluetooth, rebooting the phone. I've also, uninstalled the app, forgot the bluetooth device in the blue tooth settings.

Any thoughts on this by anyone? I searched the forums and saw no signs of issues, just praie for the coolness of the device being included. I agree and I've loved it so far.

If no one has encountered this are there Cannondale or Garmin folks who participate in the forum?

Any help is appreciated. THANKS!
blargman is offline  
Old 08-09-19, 12:24 AM
  #2  
Seattle Forrest
Senior Member
 
Seattle Forrest's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Seattle, WA
Posts: 19,467
Mentioned: 46 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8515 Post(s)
Liked 453 Times in 268 Posts
What kind of sensor?

Are you trying to pair it to your Garmin hardware directly, or to the app? It should be the former.
Seattle Forrest is offline  
Old 08-09-19, 05:12 AM
  #3  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 3,371

Bikes: Flyxii FR322, Soma Smoothie, Miyata City Liner, Specialized FSR Comp, Fuji Professional

Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1158 Post(s)
Liked 49 Times in 37 Posts
I'm not aware that the Garmin Connect Mobile app connects to anything except a Garmin device. The C-Dale sensor should connect to the Garmin device (Edge computer ?) but I don't think the CM app is involved in that.
Steve B. is offline  
Old 08-09-19, 07:42 AM
  #4  
blargman
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Owosso, MI
Posts: 189

Bikes: Carbon Topstone 105(factory) Size XL, 2012 Specialized Secteur

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Seattle Forrest View Post
What kind of sensor?

Are you trying to pair it to your Garmin hardware directly, or to the app? It should be the former.
The sensor is a sensor that came with the Cannondale Topstone. It's a wheel sensor that was a joint development project between Garmin and Cannondale. If you browse "All Devices" in the app, it's listed under Cannondale.
blargman is offline  
Old 08-09-19, 08:05 AM
  #5  
terrymorse 
climber has-been
 
terrymorse's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Palo Alto, CA
Posts: 3,357

Bikes: Scott Addict R1

Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 195 Post(s)
Liked 116 Times in 86 Posts
Originally Posted by blargman View Post
The sensor is a sensor that came with the Cannondale Topstone. It's a wheel sensor that was a joint development project between Garmin and Cannondale. If you browse "All Devices" in the app, it's listed under Cannondale.
Is the sensor blinking when you spin the wheel?
terrymorse is offline  
Old 08-09-19, 08:18 AM
  #6  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 3,371

Bikes: Flyxii FR322, Soma Smoothie, Miyata City Liner, Specialized FSR Comp, Fuji Professional

Mentioned: 12 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1158 Post(s)
Liked 49 Times in 37 Posts
Originally Posted by blargman View Post
The sensor is a sensor that came with the Cannondale Topstone. It's a wheel sensor that was a joint development project between Garmin and Cannondale. If you browse "All Devices" in the app, it's listed under Cannondale.
Good to know, as I'll mention to a friend who recently purchased a Topstone and uses an Explore
Steve B. is offline  
Old 08-11-19, 05:52 PM
  #7  
blargman
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Location: Owosso, MI
Posts: 189

Bikes: Carbon Topstone 105(factory) Size XL, 2012 Specialized Secteur

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by terrymorse View Post
Is the sensor blinking when you spin the wheel?
I don't see any sort of light on the sensor. It syncs with the cannondale app just fine. Stinks as I don't really need a head unit with my phone but perhaps I'll just break down and get a Garmin head unit of sort to use the sensor with on my bike.
blargman is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.