Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Electronics, Lighting, & Gadgets
Reload this Page >

Garmin 510 crazy after return from trip

Notices
Electronics, Lighting, & Gadgets HRM, GPS, MP3, HID. Whether it's got an acronym or not, here's where you'll find discussions on all sorts of tools, toys and gadgets.

Garmin 510 crazy after return from trip

Old 07-15-17, 10:31 AM
  #1  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Garmin 510 crazy after return from trip

This morning my Garmin 510, which has never had any real issues showed 0 items displayed on my training page. I went through the settings to change to 6 items to display, hit the check mark button and then back whereupon the device shows that there are 0 items displayed on that training page. Other settings would not save as well. I performed a factory reset, no dice. I plugged in to the computer to make sure software was up to date, it synched and is up to date but no dice.

Any ideas?
beatlebee is offline  
Old 07-15-17, 02:28 PM
  #2  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 3,396

Bikes: Flyxii FR322, Soma Smoothie, Miyata City Liner, Specialized FSR Comp, Fuji Professional

Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1169 Post(s)
Liked 54 Times in 41 Posts
On my 810, this stuff is set in the Activity profile (maybe bike profile, can't remember). On like 2occasions, the unit switched profiles and I needed to switch back to get the correct training page.
Steve B. is offline  
Old 07-15-17, 03:12 PM
  #3  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
No, sorry my wording is probably not precise. I can not change any settings. They are not saved after switching to any different screen. Everything keeps reverting to some random (useless) setting, like zero items displayed for any training page.
beatlebee is offline  
Old 07-15-17, 03:14 PM
  #4  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Its acting as if it has been hacked!
beatlebee is offline  
Old 07-16-17, 10:56 AM
  #5  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Last thought here is to let the garmin on until it runs the battery down and then recharge. Grasping at straws now...
beatlebee is offline  
Old 07-16-17, 11:43 AM
  #6  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 3,396

Bikes: Flyxii FR322, Soma Smoothie, Miyata City Liner, Specialized FSR Comp, Fuji Professional

Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1169 Post(s)
Liked 54 Times in 41 Posts
Originally Posted by robabeatle View Post
Last thought here is to let the garmin on until it runs the battery down and then recharge. Grasping at straws now...
Why not call Garmin ?
Steve B. is offline  
Old 07-16-17, 12:18 PM
  #7  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Steve B. View Post
Why not call Garmin ?
Might try that
beatlebee is offline  
Old 07-17-17, 08:49 AM
  #8  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Steve B. View Post
Why not call Garmin ?
Chatted with an agent this morning. He walked me through reformatting using a PC and it worked!
beatlebee is offline  
Old 07-17-17, 03:56 PM
  #9  
Steve B.
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: South shore, L.I., NY
Posts: 3,396

Bikes: Flyxii FR322, Soma Smoothie, Miyata City Liner, Specialized FSR Comp, Fuji Professional

Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1169 Post(s)
Liked 54 Times in 41 Posts
Glad to hear you got this back and working.
Steve B. is offline  
Old 07-18-17, 06:28 AM
  #10  
beatlebee 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: ?
Posts: 2,300

Bikes: i may have bike(s)

Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 46 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by Steve B. View Post
Glad to hear you got this back and working.
Thanks Steve!
beatlebee is offline  
Old 07-19-17, 07:15 PM
  #11  
Bmach
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 684
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 279 Post(s)
Liked 17 Times in 14 Posts
Their phone seems to good. I had to use them once when a software upgrade buried a feature I used and I could no longer find it.
Bmach is offline  
Old 07-20-17, 11:59 AM
  #12  
SA_Brak
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Antonio
Posts: 54

Bikes: 2015 Specialized Roubaix SL4 Expert, 2019 Specialized Diverge Sport

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
I have a 510 and a couple of weeks ago it locked up after the battery had run down. I had to go through the reset process and it works fine now.
SA_Brak is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Seattle Forrest
Electronics, Lighting, & Gadgets
0
06-01-18 11:11 AM
nutterbutter
Electronics, Lighting, & Gadgets
2
09-05-10 11:37 AM
davida
Road Cycling
2
06-09-10 02:21 PM
zerotopanmass
Road Cycling
4
04-30-10 03:26 PM
mjdwyer23
Electronics, Lighting, & Gadgets
4
12-30-09 02:36 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.