Go Back  Bike Forums > Bike Forums > Classic & Vintage
Reload this Page >

links and urls broken

Notices
Classic & Vintage This forum is to discuss the many aspects of classic and vintage bicycles, including musclebikes, lightweights, middleweights, hi-wheelers, bone-shakers, safety bikes and much more.

links and urls broken

Old 07-03-21, 03:48 PM
  #1  
oneclick 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1,493
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 550 Post(s)
Likes: 0
Liked 517 Times in 325 Posts
links and urls broken

somethin's happenin here
what it is ain't exactly clear

links don't work, when they do they have a number appended to them, none of my book marks work

and the whole site was down a few minutes ago

I blame index shifting
oneclick is offline  
Likes For oneclick:
Old 07-03-21, 03:53 PM
  #2  
Drillium Dude 
Gone riding
 
Drillium Dude's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 10,906
Mentioned: 215 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1827 Post(s)
Liked 1,917 Times in 749 Posts
Yup, something funny's going on. Hardly able to move from page to page...time for a bike ride!

DD
__________________
My Flickr pics: https://www.flickr.com/photos/30331021@N08/

Drillium Dude is offline  
Old 07-03-21, 04:01 PM
  #3  
Shimagnolo
Senior Member
 
Shimagnolo's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Zang's Spur, CO
Posts: 8,981
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2535 Post(s)
Liked 2,545 Times in 1,299 Posts
Originally Posted by oneclick View Post
somethin's happenin here
what it is ain't exactly clear
For what it's worth, it is working for me right now.
Shimagnolo is offline  
Likes For Shimagnolo:
Old 07-03-21, 04:06 PM
  #4  
DiabloScott
It's MY mountain
 
DiabloScott's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mt.Diablo
Posts: 9,305

Bikes: Klein, Merckx, Trek

Mentioned: 61 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3018 Post(s)
Liked 1,037 Times in 594 Posts
Originally Posted by Shimagnolo View Post
For what it's worth, it is working for me right now.
They changed the URLs for every forum... I had to re-do all my BF bookmarks.
DiabloScott is offline  
Likes For DiabloScott:
Old 07-03-21, 04:13 PM
  #5  
cb400bill
Follow Your Arrow
 
cb400bill's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kalamazoo MI
Posts: 19,666

Bikes: Fuji SL2.1 Carbon Di2 Cannondale Synapse Alloy 4 Trek Checkpoint ALR gravel Viscount Aerospace Pro

Mentioned: 46 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2507 Post(s)
Liked 3,265 Times in 1,986 Posts
The admins already know. This is at least the fourth thread about it.
__________________
How did we get here?





cb400bill is offline  
Old 07-03-21, 05:26 PM
  #6  
canklecat
Me duelen las nalgas
 
canklecat's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Texas
Posts: 12,988

Bikes: Centurion Ironman, Trek 5900, Univega Via Carisma, Globe Carmel

Mentioned: 191 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4256 Post(s)
Liked 2,206 Times in 1,424 Posts
Temporary glitch. Happens to most websites occasionally. Last night I was researching older threads for info on cranksets. I couldn't bring up the old threads conventionally but Google cache still worked. Minor inconvenience.
canklecat is offline  
Old 07-03-21, 05:32 PM
  #7  
mattk42
Senior Member
 
mattk42's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Oregon
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked 20 Times in 10 Posts
Originally Posted by oneclick View Post
somethin's happenin here
what it is ain't exactly clear

links don't work, when they do they have a number appended to them, none of my book marks work

and the whole site was down a few minutes ago

I blame index shifting
Are you using Dura ace? Maybe that's the problem.

I usually use google to search the site for older threads on specific topics. So, now, none of the google search results are going to the page they find.
mattk42 is offline  
Old 07-03-21, 05:33 PM
  #8  
gugie 
Bike Butcher of Portland
 
gugie's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Portland, OR
Posts: 9,451

Bikes: It's complicated.

Mentioned: 1028 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3401 Post(s)
Liked 1,855 Times in 924 Posts
Why did the C&V subforum URL change?

Just a few days ago this worked:

https://www.bikeforums.net/classic-vintage/

Now it gets a "page not found"

The "new" URL appears to be:

https://www.bikeforums.net/classic-vintage-181/

It appears that all the rest of the sub-forums have been afflicted as well. Maybe I missed the memo, but why did this happen?

In Google Chrome, the sites I use often only require a letter or two before it guesses where I'm going. I'm here so much that just the letter "b" autofills the C&V URL. Suddenly, just a few days ago it stopped working. backing out to just www.bikeforums.net, I can get to the home page, then navigate to C&V. I wouldn't mind so much except that when I search, old posts, they're all dead links. And all of those internal links many of us have painstakingly made in our posts are broken.

__________________
If someone tells you that you have enough bicycles and you don't need any more, stop talking to them. You don't need that kind of negativity in your life.
gugie is offline  
Old 07-03-21, 05:37 PM
  #9  
polymorphself 
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1,425
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 568 Post(s)
Liked 567 Times in 290 Posts
This explains a lot. Earlier today I tried to link to a bunch of old posts and all the links were dead.
polymorphself is offline  
Old 07-03-21, 05:41 PM
  #10  
cb400bill
Follow Your Arrow
 
cb400bill's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kalamazoo MI
Posts: 19,666

Bikes: Fuji SL2.1 Carbon Di2 Cannondale Synapse Alloy 4 Trek Checkpoint ALR gravel Viscount Aerospace Pro

Mentioned: 46 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2507 Post(s)
Liked 3,265 Times in 1,986 Posts
Yep. Numerous reports of this glitch.
__________________
How did we get here?





cb400bill is offline  
Likes For cb400bill:
Old 07-03-21, 06:09 PM
  #11  
Charles Wahl
Disraeli Gears
 
Charles Wahl's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NYC
Posts: 3,969
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 390 Post(s)
Liked 202 Times in 129 Posts
Not to mention that today, there have been extended periods where BF was "non-responsive"; and no, it wasn't my internet service, it was BF. The breaking of links painstakingly saved by users is not a trivial thing, either. WTF indeed; and in true BF form, question "why" goes unanswered.
The problem of people in control of software who don't really use it day to day, or suffer the consequences of their "improvements" seems to be endemic to modern computer life.

Last edited by Charles Wahl; 07-03-21 at 06:12 PM.
Charles Wahl is offline  
Old 07-03-21, 06:16 PM
  #12  
cudak888 
www.theheadbadge.com
 
cudak888's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Southern Florida
Posts: 26,620

Bikes: https://www.theheadbadge.com

Mentioned: 74 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1569 Post(s)
Liked 1,822 Times in 1,051 Posts
Before bashing BikeForums and dissing the mods, see the following:

https://www.bikeforums.net/forum-sug...orums-1233970/

The mods and admins are aware of the issue (no, this is not intentional - note that desktop breadcrumbs are broken as they reference the old links) and they've started a ticket with the back end developers who will have to find out why the permalink structure got broken.

Have patience.

-Kurt
__________________







cudak888 is offline  
Likes For cudak888:
Old 07-03-21, 06:18 PM
  #13  
cudak888 
www.theheadbadge.com
 
cudak888's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Southern Florida
Posts: 26,620

Bikes: https://www.theheadbadge.com

Mentioned: 74 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1569 Post(s)
Liked 1,822 Times in 1,051 Posts
Best to check this thread for updates:
https://www.bikeforums.net/forum-sug...orums-1233970/

-Kurt
__________________







cudak888 is offline  
Likes For cudak888:
Old 07-03-21, 06:36 PM
  #14  
oneclick 
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 1,493
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 550 Post(s)
Likes: 0
Liked 517 Times in 325 Posts
Originally Posted by cudak888 View Post
Best to check this thread for updates:
https://www.bikeforums.net/forum-sug...orums-1233970/

-Kurt
That url won't work if they reset things...
oneclick is offline  
Old 07-03-21, 06:38 PM
  #15  
cudak888 
www.theheadbadge.com
 
cudak888's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Southern Florida
Posts: 26,620

Bikes: https://www.theheadbadge.com

Mentioned: 74 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1569 Post(s)
Liked 1,822 Times in 1,051 Posts
Originally Posted by oneclick View Post
That url won't work if they reset things...
If that link doesn't work, that will probably indicate that the problem is fixed

-Kurt
__________________







cudak888 is offline  
Likes For cudak888:
Old 07-03-21, 06:56 PM
  #16  
philbob57
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Chicago North Shore
Posts: 1,816

Bikes: frankenbike based on MKM frame

Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 534 Post(s)
Liked 294 Times in 182 Posts
There was a time when corporate and vendor IT support worked on weekends and holidays, but you know, IT support technical people are at the mercy of their managers.

- from a former IT tech and IT manager with arguably pointy hair
philbob57 is offline  
Old 07-03-21, 07:00 PM
  #17  
cb400bill
Follow Your Arrow
 
cb400bill's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kalamazoo MI
Posts: 19,666

Bikes: Fuji SL2.1 Carbon Di2 Cannondale Synapse Alloy 4 Trek Checkpoint ALR gravel Viscount Aerospace Pro

Mentioned: 46 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2507 Post(s)
Liked 3,265 Times in 1,986 Posts
Merged duplicate threads
__________________
How did we get here?





cb400bill is offline  
Old 07-03-21, 08:30 PM
  #18  
70sSanO
Senior Member
 
70sSanO's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Mission Viejo
Posts: 3,822

Bikes: 1986 Cannondale SR400 (Flat bar commuter), 1988 Cannondale Criterium XTR, 1992 Serotta T-Max, 1995 Trek 970

Mentioned: 16 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1136 Post(s)
Liked 970 Times in 639 Posts
Originally Posted by mattk42 View Post
Are you using Dura ace? Maybe that's the problem.
Then you just need to use the alternate routing to get to the site… lol!

John
70sSanO is offline  
Likes For 70sSanO:
Old 07-03-21, 09:19 PM
  #19  
thook
(rhymes with spook)
 
thook's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Winslow, AR
Posts: 2,242

Bikes: '83 univega gran turismo x2, '85 schwinn super le tour,'89 miyata triple cross, '91 GT tequesta, '90 yokota grizzly peak, '94 GT backwoods, '95'ish scott tampico, '98 bonty privateer, '93 mongoose crossway 625, '98 parkpre ariel, 2k'ish giant fcr3

Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 652 Post(s)
Liked 480 Times in 353 Posts
okay, so now i know i'm not the only one who's run into this problem. funny thing is i didn't have the problem "page not found" from the computer at my work. but, i do from my computer at home; this morning and now. no complaints. i'm sure it'll be fixed. i just use a different path to get to the subforums than usual

if it helps at all, i get "page not found" when i click on the subforum links that are underlined ....ie. classic and vintage. however, i can go directly to the top where is says Forums with the down arrow to it's right side and the menu drops down to to display the forum i intend and get there that way
thook is offline  
Old 07-03-21, 09:33 PM
  #20  
mech986 
Senior Member
 
mech986's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: La Habra, California
Posts: 691

Bikes: Italvega Super Speciales and Superlights

Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 312 Post(s)
Liked 122 Times in 93 Posts
Anyone give any thought to a possible hack into the underlying software, or some bad actors messing with the entire site to cause confusion and chaos, just because they can, or because of other malicious intent? Are redirects possibly grabbing data or passwords?

not a bad time to attack internet sites when IT is gone for holiday weekends.

imagine if this was your energy, water, gas, internet, etc. sites.

just a thought.
__________________
Italvega and Torpado Enthusiast
mech986 is offline  
Old 07-03-21, 10:08 PM
  #21  
CliffordK
Senior Member
 
CliffordK's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Eugene, Oregon, USA
Posts: 26,042
Mentioned: 209 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14393 Post(s)
Liked 2,400 Times in 1,788 Posts
Originally Posted by gugie View Post
Just a few days ago this worked:

https://www.bikeforums.net/classic-vintage/

Now it gets a "page not found"
I have to blame the anti-progress of the Portland C&V group.

And, what is that with taking perfectly functional British bikes and putting French wheels on them... no wonder everything is broken!!!
CliffordK is offline  
Old 07-03-21, 10:17 PM
  #22  
gugie 
Bike Butcher of Portland
 
gugie's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Portland, OR
Posts: 9,451

Bikes: It's complicated.

Mentioned: 1028 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3401 Post(s)
Liked 1,855 Times in 924 Posts
Originally Posted by CliffordK View Post
I have to blame the anti-progress of the Portland C&V group.

And, what is that with taking perfectly functional British bikes and putting French wheels on them... no wonder everything is broken!!!
__________________
If someone tells you that you have enough bicycles and you don't need any more, stop talking to them. You don't need that kind of negativity in your life.
gugie is offline  
Old 07-03-21, 10:31 PM
  #23  
mattk42
Senior Member
 
mattk42's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Oregon
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked 20 Times in 10 Posts
Originally Posted by 70sSanO View Post
Then you just need to use the alternate routing to get to the site… lol!

John
Basically!

Added "-181" seems to work for newer C&V pages, but not old ones. Will wait and see when things straighten out
mattk42 is offline  
Old 07-03-21, 11:41 PM
  #24  
canklecat
Me duelen las nalgas
 
canklecat's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Texas
Posts: 12,988

Bikes: Centurion Ironman, Trek 5900, Univega Via Carisma, Globe Carmel

Mentioned: 191 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4256 Post(s)
Liked 2,206 Times in 1,424 Posts
As I mentioned earlier, Google cached pages for bike forums still work.
  • Do a Google search, using "site:bikeforums.net" to narrow it down if you prefer.
  • Look for the three vertically oriented dots next to the URL.
  • Left click on the three vertical dots. A box will pop open with an option to open the cached page.

That'll work until the problem is sorted out.

canklecat is offline  
Old 07-04-21, 06:35 AM
  #25  
unterhausen
Randomhead
 
Join Date: Aug 2008
Location: Happy Valley, Pennsylvania
Posts: 21,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked 1,601 Times in 1,152 Posts
If you have the intent of getting an answer to a question like this, post the thread in Forum Assistance and Suggestions, because that's the only one anyone from IB reads. If it's just whining about the way IB runs its forums, carry on.
I recall that previously they had numbers on all the forums and then got rid of them. Mods and Admins were not informed of this change.
unterhausen is offline  
Likes For unterhausen:

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.